Afantazia și Afanți: Clasificare, Tipologii, Grade_Minte Oarbă_Puteri Supranaturale

Ai auzit de afantazia, ori știi precis că ai afantazia și ai vrea să afli ce tip de afant ești?

Ori poate ești curios să afli ce putere supranaturală are mintea ta.

Ciao numele meu este Cristina Gherghel și-n acest video voi clasifica afanții prin intermediul unor teste. 

***

Da, public videouri despre afantazia (vizualizare, NLP = programare neuro-linguistică, legea atracției, motivație, vizualizare = fabricarea viitorului în minte = împlinirea/îndeplinirea dorințelor etc.)  pe YouTube și celelalte rețele sociale ale mele. 

Te invit să te înscrii la canalul meu (și/sau să mă urmărești pe rețelele mele de socializare) și, dacă te-am vreodată cu ceva, te rog să lași un comentariu ori de câte ori ai timp. 

Mulțumesc. 

***

Dacă apreciezi ceea ce fac te rog să apeși pe îmi place, să te înscrii la acest canal, să împarți cu prietenii și să lași un comentariu, mai cu seamă dacă ai afantazia. La sfârșitul acestui video vei afla ce dacă ești afant și ce fel de afant ești. 

Te rog să lași un comentariu. 

*** 



Afantazia și Afanți: Clasificare, Tipologii, Grade_Minte Oarbă_Puteri Supranaturale

Ce este afantazia?  

Afantazia este inabilitatea de a forma VOLUNTAR imagini în minte. Când spun că am afantazia, mă refer la faptul că mintea mea este oarbă. 

Dar mintea poate fi și surdă, mută ș.a.m.d.

Afantazia nu este o boală – așa cum afirmă unii în necunoștință de cauză, ci o... condiție. O inabilitate. Inabilitatea de a vedea cu ochiul minții, inabilitatea de a vizualiza și nu se știe încă dacă un afant poate deprinde vizualizarea. Mai multe în celelalte videouri ale mele.

Exemplu:

Tu dacă nu știi să cânți la vioară, nu vorbești chineza, sau nu știi să patinezi, ești bolnav?

Nu.

Știi care-i al șaselea simț?

Intuiția. Afantazia este ca al șaselea simț, ca să înțelegi mai bine. Dacă nu ai al șaselea simț, că nu toți oamenii îl au, ești bolnav?

Nu.

 

Închide ochii și gândește-te la o amintire în care ai văzut, privit, mirosit, atins și mâncat un măr. Gândește-te foarte intens la toate aceste acțiuni.

Vezi mărul clar ca și cum ar fi aievea, adică în fața ochilor?

Ce culoare are?

Îl vezi exact așa cum l-ai văzut în trecut?

Dacă da, ai memorie vizuală. Mintea ta are simțul văzului. O putere supranaturală. Ce noroc pe capul tău! Nici nu-ți dai seama.

 

Dacă vezi mărul în ceață, de altă culoare, altfel de cum vrei să ți-l amintești sau un concept doar, înseamnă că ai un TIP sau un grad de afantazia.

Adică, mintea ta nu este oarbă complet, dar are ceva probleme cu vederea.

Reamintesc că afantazia este inabilitatea de forma VOLUNTAR imagini în minte.

Acum că am descoperit că ai sau nu memorie vizuală, să vedem dacă mintea ta are puterea imaginației și puterea de a vizualiza imagini și filme. Ne vom întoarce la măr puțin mai încolo.

Închide ochii și gândește-te la o balerină îmbrăcată-n roșu, care dansează pe apă, în ploaie.

Vezi această imagine clar, în culori?

Vezi balerina în roșu, dansând pe apă în ploaie?

Dacă da, mintea ta are puterea imaginației.

Continuă să te gândești la balerină. Vezi o imagine statică, sau vezi balerina dansând, mișcându-se adică, ca un film care se derulează?

Dacă vezi un film, mintea ta are una dintre cele mai grozave puteri magice.

Tu îți poți făuri destinul în minte. Dar despre asta, adică manifestare, împlinirea sau îndeplinirea dorințelor, vorbesc în alte videouri.

Hai, la balerina în roșu din nou.

Dacă vezi filmul, adică balerină dansând, picăturile de ploaie căzând pe apă, dar scenele nu sunt clare sau sunt altfel de cum le-am spus eu și de cum te gândești tu, atunci ai un altfel de afantazia, adică ești un alt tip de afant.

Ți-ai dat seama că afanții sunt toți diferiți unii de ceilalți. Fiecare afant este UNIC în felul lui. Adică are o minte cu abilități și limitații diverse.

Afantazia este foarte dificil de clasificat. Mintea are un sistem senzorial dedicat fiecărui simț al trupului. Am putea discuta ani la rândul despre ele.

Însă ne-ntoarcem la amintirea cu mărul pe care-l mâncai, ca să vedem dacă mintea ta simte gusturile, mirosurile, texturile și sunetele.

Gândește-te din nou foarte intens la această amintire. Ciulește urechile.

Dacă nu poți să mergi în trecut în mintea ta, atunci închipuie-ți că mănânci un măr de orice culoare vrei tu, închipuie-ți că-l atingi și că-l miroși. Ciulește bine urechile.

Pune videoul în pauză dacă vrei, că ai poate nevoie de 1 minut.

·       Te vezi mâncând acest măr, în amintiri sau în închipuire?

Auzi ronțăitul tău?

Dacă da, mintea ta aude sunete voite.

·       Ia mărul în mână, cum se simte la atingere, ce textură are? 

Este neted, cald, rece?

Dacă atingând coaja mărului simți textura, atunci mintea ta are simț tactil.

Dacă simți temperatura, atunci vorbim despre un alt simț și anume simțul termic.

·       Acum că ai mărul în mână, miroase-l.

Ce miros are? E parfumat sau nu?

Dacă simți parfumul, atunci mintea ta are simț olfactiv. 

·       Mușcă din măr, ce textură are?

E făinos, crocant?

·       Ce gust are?

E dulce, acrișor?

Reușești să simți gustul și textura?

Atunci mintea ta are simțul gustativ.  De gust țin și aromele.

 

Prin procesul de eliminare al simțurilor discutate, reușim să individualizăm ce fel de afanți suntem în parte.

Prin urmare:

1.       Mintea ta nu vede imagini și filme voluntare, așa că nu are simțul vizual = este o minte oarbă și tu ești afant vizual tipic.

Afantazia de aici a pornit: de la văz, de la imagini și filme pe care nu le poți vedea dacă ești afant. Asta este baza. Afantazia se explică și cu expresia minte oarbă. Ca afant = masculin, ori afantă = feminin, ai ochiul minții orb.

Celelalte tipuri de afantazia și tipologii de afanți = plural, nu sunt așa de des menționate.

2.       Mintea ta nu aude sunete voluntare, deci nu are simț auditiv și tu ești afant auditiv. Ai o minte surdă.

3.       Mintea ta nu simte mirosuri, parfumuri etc., nu are percepție olfactivă, ori simț olfactiv și tu ești afant olfactiv.

4.       Dacă nu ai determinat gustul mărului, atunci mintea ta nu are simț gustativ și tu ești afant gustativ.

5.       Dacă atunci când ai atins în minte (ori în imaginație) mărul ori pielea unei persoane dragi, atunci mintea ta nu are simțul tactil sau mecanorecepția și tu ești afant tactil.

Și ca să fiu mai clară, te rog să te gândești la o piersică. Pielea piersicii are o textură particulară.

Atinge piersica, simți coaja catifelată?

Dacă da, repet, mintea ta poate palpa și percepe texturi.

 

Mă împing și mai încolo cu tipologiile de afanți și gradele de afantazia așa cum am făcut-o mai devreme relativ la culori și claritate, memorie vizuală și imaginație, amintiri și vizualizare.

Eu mă țin la curent cu tot ce este legat de afantazia, învăț despre orice nouă descoperire științifică și profesională, citesc idei, opinii, argumente și până acum nu am găsit nicăieri că s-au dat nume acestor grade și tipologii de afantazii, așa că ce spun ar putea suna abstract – nu ar putea, chiar sună abstract. Dar nefiind o boală, afantazia este mai mult un concept. Tot ce ține de minte, este foarte speculativ. Când explic, dau multe detalii și exemple, ca să fiu cât mai clară posibil, în același timp încercând să nu pierd șirul ideilor, ca să mă urmărești ușor.

Mă urmărești în videouri, ziare, pe rețele sociale, bloguri, cărți, nu pe stradă, da?
Subliniez asta ca să nu existe echivocuri. Îmi urmărești activitatea, te ții la curent cu ceea ce fac pentru tine. Adică pentru fiecare dintre cei care mă citesc și ascultă.

Da?

Continui cu tipologiile, clasele, genurile de afanți.

Dacă vezi filme și imagini din trecut, ești un tip de afant.

Dacă vezi filme și imagini din trecut, dar nu din viitor (vizualizare) sau din imaginație, atunci ești un altfel de gen de afant.

Și din nou:

Dacă vezi filme și imagini din trecut și viitor, dar le vezi în ceață sau altfel de cum au fost, de cum ți le amintești sau de cum vrei să le vizualizez, atunci ai o varietate de afantazia și ești o altă specie de afant.

Dacă vezi filme și imagini din trecut, dar nu din viitor (vizualizare) sau din imaginație, atunci ești un altfel de afant.

Pornind de aici, de la excluderea simțurilor și a nivelelor, de la intensitatea, claritatea și vivacitatea imaginilor percepute de sau cu ochiul minții, putem să clasificăm și afanții.

Ce vezi în mintea ta? Imagini, filme.

Câte detalii? Multe, puține, niciunul.

Pe cine? Pe tine, pe alții, dar nu pe toți.

De când? Trecut, viitor, imaginație.

Cum vezi? În ceață, distorsionat, abstract, departe, colorat, monocromatic etc.

Simți mirosuri? Pe toate cunoscute, numai unele sau niciunele.

Poate mintea ta să guste? Ce gusturi? Toate, câteva, unele da, altele nu, niciunul.

Poate mintea ta să audă? Ce? Sunete, muzică? Unele sunete, muzică, cântece da, altele nu. Reușește mintea ta să diferențieze voci, timbre, tonalități? Vocile cui auzi? Auzi vocea bunicului tău, de exemplu? Cum o auzi? E clară? Ca din butoi? Departe?

Și așa mai departe. 

Mă opresc aici FORȚAT, că altfel nu mai termin niciodată.

Cred că ți-ai dat seama cât de complicat este să clasifici și să separi unii afanți de alții. Trebuie să ții cont, și să iei în considerare infinite variabile.

Înainte de a pleca, evidențiez din nou că ne referim la imagini voluntare. Imagini, sunete, gusturi, mirosuri, texturi voluntare. Adică vrei tu să ți le aduci în minte.

În cazul în care auzi voci din senin (care nu vin de la vecini, de pe stradă, de la radio sau televizor etc.), auzi sunete răzlețe în capul tău ori vezi oameni care nu există, ai vedenii... te încurajez să te adresezi unui medic cât mai degrabă.

Afantazia este o condiție, o inabilitate, dar auzirea vocilor în cap fără intenție, este o problemă mintală serioasă, o boală și există tratamente pentru a opri sunetele și vedeniile. Te rog, nu ignora că se agravează și nu e bine. 

Acest post a fost: Afantazia și Afanți: Clasificare, Tipologii, Grade_Minte Oarbă_Puteri Supranaturale

Îți mulțumesc pentru atenție și te invit să lași într-un comentariu ce fel de afant ești și cum te afectează afantazia.

 


Disclaimer
O parte dintre linkurile de pe blog sunt linkuri de afiliat. Asta înseamnă că eu câștig un procent din (eventualele) vânzări generate de aceste linkuri și bannere. Pentru detaliile complete, apasă aici.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii